artikel

VÄNSTERPARTIET STÖDJER DE STREJKANDE VÅRDARBETARNA

VÄNSTERPARTIET STÖDJER DE STREJKANDE VÅRDARBETARNA
Nu har Vårdförbundet dragit igång sin strejk för förkortad arbetstid för sina medlemmar i vården. Det handlar om en kamp för bättre arbetsmiljö och arbetstider så att man håller ett helt yrkesliv. Vårdförbundets strejk handlar om att rädda svensk sjukvård och att se till att du kan få den vård du behöver när du behöver den.

Vänsterpartiet vill ha ett mänskligt och rättvist samhälle där människor har reella möjligheter att utvecklas och leva berikande liv. Vi vill ha en hållbar arbetsmarknad där människor orkar jobba till pensionsåldern utan att slitas ut i förtid. Vi vill ha bättre förutsättningar för par att leva jämställt. För att uppnå detta krävs en generell arbetstidsförkortning – därför ställer vi oss bakom Vårdförbundets kamp för förkortad arbetstid. Förkortad arbetstid för vägen framåt för bättre vård och bättre arbetsvillkor i såväl Region Kronoberg som i hela Sverige.

Ska vi ha en fungerande sjukvård måste vårdpersonalen få de förutsättningar de behöver för att kunna ge den! Men regeringen ledd av Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson väljer att svälta ut vården och förvärra vårdkrisen med sina nedskärningar på nationell nivå. Hittills har 6000 personer varslats från vården på grund av regeringen och SDs agerande. Vi behöver tvärtom öka resurserna till regionerna och förbättra arbetsvillkoren i vården.
Dags för regeringen att ge vården de resurser de behöver och dags för ett avtal med arbetstidsförkortning! Allt stöd till Vårdförbundet / Vårdförbundet avdelning Kronoberg!

Dela den här sidan:

Kopiera länk