artikel

ALL SOLIDARITET MED VÄNSTERPARTIET FARSTA ❤️

Under gårdagen arrangerade Vänsterpartiet Farsta ett öppet möte om strategier för att motverka den fascistiska samhällsutvecklingen. På plats fanns såväl representanter för Vänsterpartiet, Miljöpartiet, den antirasistiska Stiftelsen Expo, grävande journalister som intresserade medborgare. Mötet avbröts av flera maskerade män som attackerade mötesdeltagare och arrangörer med attackspray och rökgranater. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen och tre personer fick föras till sjukhus efter att ha blivit misshandlade.

Våldet från anti-demokratiska krafter och högerextremister sker inte i ett vakuum, de hämtar näring ur det politiskt skapade ojämlika samhället, där högerextrema har fått ett större spelutrymme. Vi kan inte låta dess krafter vinna. De vill skapa rädsla och osäkerhet för att tysta och kuva demokratin.

Tillsammans är vi starka, tillsammans kan vi stå emot deras försök att ingjuta rädsla. De ska inte lyckas tysta eller skrämma oss. Mot den här utvecklingen så krävs det medveten organisering av alla oss som vägrar tillåta oss att splittras av den högerextrema retoriken. Vanligt folk har inget att vinna på deras splittringsförsök.

Solidariteten är vår styrka och den kommer att vinna!

Det som skedde i Stockholm var ett riktat och planerat angrepp mot såväl Vänsterpartiet som demokratin och antifascismen. Utifrån detta så kommer vi fortsätta att kämpa mot högerextremismen och istället samla folk för jämlikhet och ett samhälle där vi tar hand om varandra.

Linnea Naess, ordförande Vänsterpartiet Kronoberg
Kerstin Wiréhn, gruppledare för Vänsterpartiet i Region Kronoberg

Dela den här sidan:

Kopiera länk