artikel

Föreläsning: Vinstjakten som försämrar vården 7/2

VINSTJAKTEN SOM FÖRSÄMRAR VÅRDEN

”Vi rör oss bort från den svenska välfärdsmodellen, i riktning mot en tudelad välfärd. Det innebär att vi slår sönder det gemensamma sjukvårdssystemet” skriver John Lapidus i sin nya bok Den sjuka debatten (Verbal, 2023).
John Lapidus har länge varit en av Sveriges skarpaste kritiker mot de gräddfiler och privatiseringar som försämrar vården och nu kommer han till Växjö för att förklara hur det hela hänger ihop utifrån sin nya bok ”Den sjuka debatten”.
Vad händer med vår gemensamma vård när vinstjakten och den privata vårdindustrin tar över allt mer? Vilka får stå tillbaka när vårdindustrin tränger sig före i vårdkön? Och framförallt – hur tar vi strid för en jämlik vård?
Alla som är intresserade av hur det privata vårdkapitalet försämrar vården och hur vi kan vända utvecklingen tillsammans är välkomna till föreläsningen och den tillhörande frågestunden.
Datum: Onsdag 7/2
Tid: kl 18:00
Plats: Bäckgatan 14, Växjö – Vänsterpartiet Växjös lokaler
Varmt välkomna!

Dela den här sidan:

Kopiera länk