artikel

Insändare: Stort behov av lokala ledningar på sjukhusen

Stort behov av lokala ledningar på sjukhusen

”Vi får ständigt information från personal, patienter och i medierna om den krisande sjukhusvården. Just nu är det extra mycket press eftersom regionen ska minska andelen hyrpersonal samtidigt som vi har nya arbetstidsregler som krånglar till det. I detta läge är det otroligt viktigt med välgrundade beslut där personalen varit delaktig, att samverkan fungerar och att det finns en närhet till ledningen.
Men här har tydligen motsatsen gällt, ledningen tar beslut utan att samverka och förankra och personalen blir både frustrerad och uppgiven.
Höstens vårdkris har verkligen visat att vi behöver lokala sjukhusledningar , för en närhet mellan ledning och personal för ömsesidig information och förankring av beslut, för att kunna agera snabbt och flexibelt när det behövs, för en ökad vi-känsla och transparens.
Självklart behöver vi också ökade resurser och därmed en rimlig arbetsbelastning, istället för sänkt skatt för höginkomsttagare och plastpåsar, men vi är övertygade om att lokala sjukhusledningar kommer att förbättra arbetsvillkoren och därmed vården.”

Dela den här sidan:

Kopiera länk