NYHETSBREV NR 2 2018

Till alla medlemmar i V Kronoberg!

Hej!

Det går med stormsteg mot val 2018. Det viktigaste just nu är att alla partiföreningarna beslutar om ni vill göra ett utskick till alla hushållen i er kommun med info om V.s kommunala program, det regionala och lite riksdag plus VALSEDLAR. Distriktets valledning har möte 26/2 och då ska det vara klart vad varje förening vill. Våra ombudspersoner kommer att ta reda på postens kostnader för ett max 40 gram brev, antal hushåll etc.

Partiet centralt kommer inte att – som tidigare – bistå med något utskick – utan vi får göra det själva, stoppa i och betala. Ingen partiförening ska känna att de inte har råd. Däremot kan någon ha andra idéer om hur en når folket. Partiet centralt menar att sociala media kommer att vara synnerligen viktiga.

V Växjös valledning har beslutat att vi ska försöka få utskick med valsedlar till alla hushåll. Nu inväntar vi uppgifter om portopriset och antal hushåll. Så bestäm hur ni vill ha det och meddela ombudspersonerna detta så snabbt som möjligt. Självfallet får ni hjälp med material, tryckning och liknande men den kommunala informationen kan ingen annan ni själva formulera.

V Lessebo – vi kommer från distriktsstyrelsen på ert nästa möte.

V Markaryd – vi i DSAU föreslår ett möte för beslut om kommunala listan och valprogram söndag 11/3 kl 14.30 i Markaryd. Vi deltar några stycken.

Partiet centralt har ålagt oss en ”valskola” som leds av en person från partistyrelsen. Det blir lördag 21 april och preliminärt i Hovmantorps Folkets Hus. Det är en heldag. Janna Tisjö håller ihop det hela. Vi beräknar ett 50-tal deltagare. Det är valrörelsen det handlar om.

För mer info om vad som händer i distriktet – se kalendarium på V Kronobergs webbsida! Den ska vara helt aktuell och tillförlitlig.

Öppettiderna på expen är utökade till måndagar 9-14, onsdagar 8.30-16, torsdagar 8.30-17.

Det drar ihop sig till DÅK, distriktsårskonferens och valkonferens, med beslut om distriktsstyrelse, regionlista, riksdagslista och mycket annat. Anmäl ombud! Finns plats för åhörare också!

Läget efter kongressen är gott. Nya medlemmar kommer in. Vår partiledare är en stor tillgång. Opinionen ligger stabilt en bit över förra valresultatet. Kan bli ännu bättre. När ni gör listor till kommunvalet – tänk fler mandat och att listan ska hålla för att någon slutar, flyttar eller tröttnar under perioden.

Carin Högstedt
180215

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *